2011. április 14., csütörtök

Itt a tavasz....

Itt a tavasz - hamarosan itt a nyári monszun
Az időjárás megérkezésünk óta nagyon jó. Napról napra melegebbek a napok, éjszaka sem volt 10 foknál hidegebb. Fűteni meg nem fűtöttünk. Viszont ma eljött az első esős nap. Még soha nem jártam olyan országban, ahol szubtrópusi monszun lenne. (Szubtrópusi mediterránban már igen. ) Most már egyre több lesz az eső. Szerencsére a hőmérséklet nem hűlt le, és így annyira nem is zavaró, hogy esik, mert meleg van.
Vásárlási szokásaink minden egyes alkalommal javulnak. Első alkalommal csak beestünk az egyetlen szupermarketba, amit ismerünk (az sem túl nagy), és gyorsan elköltöttünk sok pénzt kevés dologra. Még csak második napunkat töltöttük, és nem voltunk tisztában az árakkal a boltokkal. Ezen a bolton kívül még járunk egy kisboltba, ami egy helyi lánc tagja, egy japán zöldségeshez és egy 100 yenes boltba, ahol sok félkész étel is megtálalható a tisztítószerek, tollak és bármiről bármire átalakítható USB csatlakozók között. Bár múlt héten Lizt nem vittem magammal vásárolni, fele annyit fizettem, mint az első alkalommal. Ma pedig félve kérdeztem meg, hogy eljön-e velem, de csak akkor, ha tudomásul veszi, hogy vétójoggal rendelkezem a boltban. Cserébe felajánlottam, hogy sushit fogunk ebédelni.  A bevásárlóközpont emeletén főleg konzervek, levesporok, italok, édességek és fagyasztott áru található. A földszinten a húsok, halak, sajtok (ami sajnos annyira drága, hogy még csak egyszer vásároltam) és készételek. Nagyon nagy választék van. Előre elkészített ételekből is. 200 yentől (430 HUF) lehet kapni kisebb frissensült falatokat, illatos csirkét, sült krumplit. 400 yenért már egytálételeket, tengeri herkentyűkkel vagy akár sushit. Sokan járnak ebédelni vagy munka után éttermekbe. Akik viszont nem, azok ezekből a boltokból veszik meg a dobozos finomságokat. Ezek itt készülnek a boltban, be lehet látni a konyhába.
Vásárlásunk jól sikerült. Most igazán sok dolgot vettünk és a 2/3 –át fizettük az első vásárlásunknak különböző húsokkal, konzervekkel, csirkepörköltnek valóval, májjal és zúzával; gyümölcsökkel és a szokásos félkész noodlesszel és sushival. Most a sorok gépelése közben eszembe is jut, hogy a joghurtos polcot nem néztem 
meg. Elméletileg csak a tojás hiányzik. Tökéletes vásárlás, tökéletes olcsó sushival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése