2011. június 16., csütörtök

Shitennoji Temple

Szep napnak nezunk elebe. Terv: megnezzuk Japan legregebbi buddhista templomat. Nem lesz kozel, de kerekparon 40 perc alatt meg tudjuk tenni a tavolsagot. Parszor megallunk a biztos navigacio erdekeben, kicsit el is terve az eredeti utiranytol. Kicsit kertvarosias a hangulat, bar meg mindig sok a beton korulottunk. Itt kicsit kevesebb felhokarcolo van, vagy inkabb egyaltalan nincs egy sem. Tulajdonkeppen fogalmunk sincs mi mellett haladunk el. Temetonek latszik sirhelyekkel, de kisebb hazak vannak mellette. Nem megfelelo leiras, hogy kis hangulatos temeto hazakkal, de nincs az a nyomott erzese az embernek, mint az otthoni temetokben. Akkor itt balra es a kovetkezo block utan mar celba is erunk. Csak sajnos a navigazion nem latszott a szintkulonbseg, ugy hogy kicsit lepcsoznunk kell a bicajokkal. Megerkezunk egy kisebb elokertbe, de ennek szerintem meg nincs koze a nagytemplomhoz, csak egy kisebb buddhista imadkozohelyrol van szo. Itt mar ket baratsagos cica halad felenk. Latom, hogy vegre lesz alkalmam, cicat simogatni. Buddhista macskak biztos aranyosak. 

Nagyon kellemes hely, de a cicak sokat segitenek a kellemesse teteleben szamomra. A  Hanshin Tigers nek kulon imadkozo negyed van, vagy a szurkolok itt imadkozhatnak a csapatert. Itt kulonbozo fajta baseball utokbol all a kerites nagy resze.
Megtalaltuk amit kerestunk.

Shitennō-ji

Japan legregebbi buddhista temploma 593 bol. Termeszetesen ez sem eredeti allapotban van, mint egyik regi epitmeny sem. Tobbnyire leegtek es osszedoltek, miutan ujjat kellett epiteni. Igy volt ez a kastelyyal is. Nagyon szep, nyugodt, csendes hely. A buddhista cicak utan, itt buddhista teknosokkel, galambokkal es verebekkel is talalkozunk. Nyugalmat araszt a hely minden egyes negyzetmetere. 

A nyugalom szigete

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése